2009. január 22., csütörtök

Louis Kahn - Frank O. Gehry - Burj Dubai

Amikor az influenza nyer, az örökké elfoglalt technokrata is átváltozik agonizáló, prüszkölő gyerekké és ahogy békeidőben főzéshez a legjobb választás eddig a Twenty Four (most 7. évad) volt, leharcoltság esetén (ágyban Assassin's Creed vs. Warhammer 40K mellé) mától a dokumentumfilmeket ajánlanám.

Konkrétabban pedig a következő hármat:


My Architect (2003): Ahol a házasságon kívül született fiú a számára ismeretlen, világhírű építész apja után kutat, aki történetesen az 1974-ben elhunyt Louis Kahn.
Nathaniel Kahn követi apja életútját az épületein, barátain, kollegáin keresztül. Igyekszik utólag is megismerni és vele együtt tesszük ezt mi is 116 percben. Megkapó történet, klassz képek, fantasztikus épületek.

Frank O. Gehry munkássága szintén lenyűgöző és 4 évvel ezelőtt egy 83 perces életrajzi, dokumentumfilm is készült ebből, melyben négy épülete szerepel. A film címe: Sketches of Frank Gehry (2005) és hasonlóan a barátokon, munkatársakon, kritikusokon keresztül ismerhetjük meg az építészt és amit, ahogyan csinál.

A harmadik film esetében pedig el is árultam mindent a címével: National Geographic: Big, Bigger, Biggest / Burj Dubai (2008).
Érzékeny pont, érzékeny területen.


Az Oszkár közeli filmeket hagyjuk a tömegmozikban (amit még mindig nem preferálunk), vagy a monitor jobb felső sarkában, az aktív excel tábla felett futni.

Nincsenek megjegyzések: