2009. január 9., péntek

Black Pearl Exotic Candy Bar

Igazából soha nem szerettem a gyömbért semmiben. Az első betaláló élmény is csak két hónappal ezelőtt, a Heilemann - Ingwer, 62% kakaótartalmú csokoládénál kapott el, aminek a gyömbérgranulátum összetevője a markáns csokoládé íz elhalványulása után teríti le teljes erővel a torkot. Felejthetetlen volt, ameddig a New Yorkból érkező Vosges pakk első darabja el nem kezdett olvadni.

A Black Pearl Exotic Candy Bar jóval gyengédebben adagolja a gyömbért és a fekete csokoládé sem annyira erőszakos. Csodálatos pontja a fogyasztásának az óvatosan roppanó szezámmag és a tudat, hogy ebbe még japán vizitormát is rejtettek. Nagyon is sikerült. Felkészülten tartom vissza a lélegzetet, várva a tubusos és porból kikevert verzióknál jelentkező, agyig szaladó élményt. Felesleges. A wasabi alig elkülöníthető, gondolva a kifinomult ízléssel rendelkezőkre és így a gyártó őket is jutalmazza a felismerés örömével.

Elmondhatom, hogy a Vosges megint nyert. A fahéjas/chilis és a gombás változatok is érinthető közelségből várják a pillanatukat.
Ez most tényleg az én napom.


(vosgeschocolate.com)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez igy eleg erosen (x)-esre sikeredett :)

amugymeg korul kell neznem a hetvegen, mert csokoladeban azok, amiket nem ebben az orszagban gyartjak, ahol ebben a pillanatban ulok, az mind kamu ;)
(najo, kivetel talan Belgium, meg a tropusi termohelyek - ott vannak meg igen durvak)