2008. július 28., hétfő

We love you Gareth!















Gareth Pugh
autumn/winter 08/09 collection
London Fashion Week

Nem is olyan régen volt, amikor megkaptuk az első körlevelet a myspace-en a szemtelenül fiatal divattervezőtől, hogy varrni (is) tudó, fiatal kreatívokat keres a következő kollekciójának elkészítéséhez.

Azóta újra és újra szemcsiklandozó darabokkal bizonyítja be a világnak: bizony nem reménytelen történet kezdőkkel együtt dolgozni. Átgondolt és profi munkák kerülnek ki a kezei(k) alól, némelyik pedig kifejezetten emlékeztet minket a korábban már megemlített, Puerta América Hotel negyedik emeletére, valamint a HypoSurface elnevezésű-, mozgó falra.

@ Plasma Studio

2008. július 24., csütörtök

Twin-Bricks House by Atelier Tekuto

Ház! Doboz! Kocka! Fekete! Fehér! Üveg! Ház! Japán!

Soha nem tennék házam külső falaiba kopolit üveget, vagy üvegtéglát, mert automatikusan a nyolcvanas évekbeli, hazai építészet ízléstelen épületei jutnak eszembe. Gyárépületek, családi házak, amiknél a betört, besárgult táblákkal nem sokat törődnek és bizony rondább, mint a lehullott vakolat.

Egy anyag kiválasztásakor figyelni kell annak öregedési és tönkremeneteli fázisaira is és nyilván az sem mindegy, milyen légszennyezettségű és rezgéseknek kitett területeken akarunk nagyon világos lakásokban élni. Ilyen gondolatok mellett idegenkedek ezektől a megoldásoktól még ha Atelier Tekuto munkájával találom is szembe magamat.

Ellentétes érzések kavarognak a deezen -re pár napja posztolt, gyönyörű épületével kapcsolatban is. Stílusban, formavilágban, színekben tökéletesen beleillik a jelenlegi ízlésvilágomba. A ház az egyik legszebb, amivel az utóbbi időben találkoztam családi házak kategóriában.
Rideg-, fagyos-, büszke szerelem. Nem lett volna szabad megépíteni.

2008. július 10., csütörtök

Personal

Az újrateremtés köreit futjuk és pár hete ismét az ingatlanpiac kegyetlen útvesztőiben vagyunk eltévedve. Rendületlenül keressük a hozzánk legjobban illő, tökéletesen édes, ugyanakkor őrülten bohém, kompakt kis palotát, amit közelítünk a lokális tökéletesség felé.
(mint az köztudott, az igazi nyugalomszigetek soha nem lesznek mobilak)

Mellékesen, ám feleslegesen megtanultunk plottereket szerelni, mert a leadási határidő előtt fél nappal szétgyűri a hatvanharmadik méternél a tekercset. Harmadjára. Majd a kis kék műanyag HP kar is felmond, amiért sokadik napja már csak mi beszélgetünk vele. Mellesleg nagyon jó barátja a kötbérnek és ezt sokszor a tudtunkra is adta az utóbbi időben.

Közben koreait tanulunk, hogy még különlegesebbek legyünk és megismertük a tetőtéri lakáslátogatások örömeit, elektromos viharok idején. Mondhatjuk, hogy semmire nincs időnk, de ez nem lenne igaz, mivel egész nap csinálunk valamit.
Éjjel meg főként.
Ide is igyekszünk visszatérni minél előbb. Tényleg.


Ma estétől pedig egy Balaton Sound, ahol begyűjtjük a legszebben mosolygó fiúk és lányok emlékét és sikítozunk kicsit, tíz évet fiatalodva a fülkedvenceinkre.
Addig is nagyon szép csütörtököt és egy falatnyi Mylo-t.

2008. július 2., szerda

3D max city


This is a max file of a special effects scene inspired by the movie 'the hackers'. It comes animated as seen in the pictures and the video file. (link)

Nem gondolom tovább, önmagában is elég szép. Plútót!
Egyébként pedig, aki többet (és jobbat is), annak majd : 2008 function