2008. július 24., csütörtök

Twin-Bricks House by Atelier Tekuto

Ház! Doboz! Kocka! Fekete! Fehér! Üveg! Ház! Japán!

Soha nem tennék házam külső falaiba kopolit üveget, vagy üvegtéglát, mert automatikusan a nyolcvanas évekbeli, hazai építészet ízléstelen épületei jutnak eszembe. Gyárépületek, családi házak, amiknél a betört, besárgult táblákkal nem sokat törődnek és bizony rondább, mint a lehullott vakolat.

Egy anyag kiválasztásakor figyelni kell annak öregedési és tönkremeneteli fázisaira is és nyilván az sem mindegy, milyen légszennyezettségű és rezgéseknek kitett területeken akarunk nagyon világos lakásokban élni. Ilyen gondolatok mellett idegenkedek ezektől a megoldásoktól még ha Atelier Tekuto munkájával találom is szembe magamat.

Ellentétes érzések kavarognak a deezen -re pár napja posztolt, gyönyörű épületével kapcsolatban is. Stílusban, formavilágban, színekben tökéletesen beleillik a jelenlegi ízlésvilágomba. A ház az egyik legszebb, amivel az utóbbi időben találkoztam családi házak kategóriában.
Rideg-, fagyos-, büszke szerelem. Nem lett volna szabad megépíteni.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sarkosan fogalmazva úgy érzem olyan ez mint amikor attól lesz valaki felkapott művész, hogy ecset helyett wc kefével fest. A látvány nem lehet öncélú és tartalmatlan. Különben épp a lényeg vész el.