2007. augusztus 27., hétfő

The Future of Sex in Interactive Narrative

Maria robot, Metropolis (1927) - The First Fembot

SXSW Interactive Festival
2008. március 7-11.

As audiences, technologies, and businesses evolve, interactive sex narratives continue to take their lead from some of the worst traits in pornography, instead of taking the best from the bizarre and complicated range of human sexual experience. From emergent sex in MMORPGs to virtual fembots and art-core sex blogs, we will look at the highs and lows of interactive sex narratives and suggest future directions where sex on line is worth the ride.

(panelpicker.sxsw.com)

2007. augusztus 23., csütörtök

X-Seed 4000 - Tokyo

Valahogy így néz ki az, amikor egyre sürgetőbben kell a költözni nem akaró városlakóknak lakhelyet biztosítani, illetve amikor jó japán szokásként a világ legmeghökkentőbb dolgait kell kitalálni és komolyan gondolni. Azért most ultramodern X-Seed 4000, Fuji mintára, 4000 méter magasságig, de harmóniában a természettel.

Hogy ez statikailag megoldható legyen, 6 négyzetkilométeres alapterületről indulna el folyamatosan csökkenve 800 emeleten keresztül a felhők közé a Taisei Corporation elképzelése szerint, 500 ezer és 1 millió közötti lakónak biztosítva ezzel helyet Tokióban.



A költségeit előzetesen 300-900 milliárd dollár közé becsülték, viszont intelligens épületről van szó és így a napenergia-felhasználás, klimatizálás, fénykihasználás nagyon fejlett alkalmazásával itt is számítani lehet a hosszú távú megtérülésre.


Hasonló ötletek voltak már korábbi években is, így a hiperstruktúrájú TRY-2004 piramisváros, Aeropolis 2001, vagy a sokat emlegetett Sky City 1000.
Még mindig szakmai gyönyör számomra a földrengésbiztonság kérdése, példátlan merészség ebben gondolkozni ezen a területen, imádom.


(wikipedia.org)
(inhabitat.com)

2007. augusztus 16., csütörtök

Taiwan National Performing Arts Centre



Kaohsiung területén fog felépülni a Taiwani Nemzeti Előadó-Művészeti Központ, amely 100 000 négyzetméteren opera-, színház-, koncert terem részlegekre tagolva, összesen 5800 körüli férőhellyel, valamint a körülvevő 65 hektáros parkkal Taiwan legnagyobb színházközpontja lesz 2012- től.


Az építése 200 millió euróba fog kerülni, amelyet 2009-ben kezdenek el, valamint ehhez még hozzá jön majd a park telepítésének költsége is.
Új ékköve lesz Kaohsiungnak és a tervek szerint szimbolizálja majd azt a fejlődést, ahogyan Taiwan legnagyobb kikötővárosa egy modern kulturális várossá alakul át.


A tervező
Mecanoo csoportot egy száz éves fügefa együttes inspirálta, amihez kötődött egy Nagy Sándor legenda is és a végeredmény egy 200 méter széles és 160 méter mély komplexum, ahol a
tető borítása növényzet, így részben hűti-, védi is az épületet a szubtrópusi éghajlattal szemben. A legnagyobb tetőn pedig lehet sétálni, meditálni, Tai Chi edzéseket végezni vagy egyszerűen csak relaxálni.

Egy kedves fluid pink Fifth Element.


(architecture.myninjaplease.com)
(e-architect.co.uk)

Nouvelle Vague - Dance With Me

Nouvelle VagueDance With Me

2007. augusztus 15., szerda

Castle House - London

London új "zöld" tornya, a Hamiltons cég tervei alapján 2006 közepén építésnek indult Castle House. Különlegessége a teteje, illetve az azzal egybe épített három darab, 9 méter átmérőjű szélturbina lesz, amelyek az épület üzemeltetési energiájának 85 százalékát tudják majd biztosítani. 2009- re 23 000 négyzetméteren összesen 310 lakás és kereskedelmi egység kerül átadásra.


Halkan megjegyzem, nem tudok teljes mértékben elvonatkoztatni bizonyos szépségápolási cikkek/eszközök kiforrott, finoman ívelt vonalaitól ...


(worldarchitecturenews.com)
(Hamiltons)

2007. augusztus 14., kedd

Hird - Keep You Kimi (Feat. Yukimi Nagano)

Ice Lounge - Middle East

Amikor 44°C füllesztő hőségben egy mélyhűtő lebeg délibábként a szemünk előtt és ad erőt a következő pár méternyi út megtételéhez, akkor kell a dubai térképen azt a sokfelkiáltójeles kék pöttyöt megirányozni, amit előzőnap jelöltük be mentőövként és kötelező úticélként. Az új Chill Out Ice Cafe -t.

Jellegzetessége, hogy a falak, székek, asztalok, poharak, tányérok eredeti jégből készültek, és egyenruhaként megkapja mindenki a -6°C -ra méretezett prémes Chill Out kabátját, kesztyűjét és vastag talpú thermocipőjét. 17 dollárba kerül, viszont egy ital is jár hozzá.

Ezután lehet kollektívan lazulni és vacogva szürcsölni a forró- csokoládét 223 négyzetméteren a Közel-Kelet első jégbárjában.

A bár részleteit Kanadában az Iceculture Inc. készítette, hajóval szállították Dubaiba, és energia- takarékos LED világítás osztja jól felfogható blokkokra az egyébként átlátszó belső teret.


Az alkoholos italok nem szerepelnek a választékban, viszont lehet fagylaltot, sajtot, hideg szelet húst enni és gyümölcslevekre meghívni a barátainkat. Az étteremben kapható meleg húsokat és ázsiai ételeket rozsdamentes acélból készült thermotárolókban szolgálják fel, de aki ilyet szeretne fogyasztani, az számoljon azzal, hogy az esetlegesen elhűlt ázsiai ételek gasztronómiai horrorba vihetik át az élményt.
Az biztos, hogy ügyesen kikerülték a mosogatást.

Igen, sokan menekülnek 5 perc után vissza a hőségbe, vagy leginkább az emberi hőfokra klímatizált épületeket választják, de az élmény miatt megéri kipróbálni, amikor már ennyire hiányzik a hideg.


(gwares.blogspot.com)
(iht.com)

2007. augusztus 3., péntek