2007. augusztus 14., kedd

Ice Lounge - Middle East

Amikor 44°C füllesztő hőségben egy mélyhűtő lebeg délibábként a szemünk előtt és ad erőt a következő pár méternyi út megtételéhez, akkor kell a dubai térképen azt a sokfelkiáltójeles kék pöttyöt megirányozni, amit előzőnap jelöltük be mentőövként és kötelező úticélként. Az új Chill Out Ice Cafe -t.

Jellegzetessége, hogy a falak, székek, asztalok, poharak, tányérok eredeti jégből készültek, és egyenruhaként megkapja mindenki a -6°C -ra méretezett prémes Chill Out kabátját, kesztyűjét és vastag talpú thermocipőjét. 17 dollárba kerül, viszont egy ital is jár hozzá.

Ezután lehet kollektívan lazulni és vacogva szürcsölni a forró- csokoládét 223 négyzetméteren a Közel-Kelet első jégbárjában.

A bár részleteit Kanadában az Iceculture Inc. készítette, hajóval szállították Dubaiba, és energia- takarékos LED világítás osztja jól felfogható blokkokra az egyébként átlátszó belső teret.


Az alkoholos italok nem szerepelnek a választékban, viszont lehet fagylaltot, sajtot, hideg szelet húst enni és gyümölcslevekre meghívni a barátainkat. Az étteremben kapható meleg húsokat és ázsiai ételeket rozsdamentes acélból készült thermotárolókban szolgálják fel, de aki ilyet szeretne fogyasztani, az számoljon azzal, hogy az esetlegesen elhűlt ázsiai ételek gasztronómiai horrorba vihetik át az élményt.
Az biztos, hogy ügyesen kikerülték a mosogatást.

Igen, sokan menekülnek 5 perc után vissza a hőségbe, vagy leginkább az emberi hőfokra klímatizált épületeket választják, de az élmény miatt megéri kipróbálni, amikor már ennyire hiányzik a hideg.


(gwares.blogspot.com)
(iht.com)