2007. december 31., hétfő

Shanghai World Expo Performing Arts Center

Tegnap mutatták be a terveit a Shanghai World Expo 2010 új repülő csészealjat idéző élőadásközpontjának, amit 27 benyújtott nemzetközi pályázat közül választották ki.

Az egyedülálló, kör alakú szerkezet a város új kultúrális és szórakozási központjaként fog működni a 2009- es évtől, 80 000 négyzetméteres teljes alapterületen, amely 10 000 négyzetméterrel nagyobb lesz a Shanghai Grand Theaternél.

A központ külső falaira hatalmas képernyőket fognak elhelyezni, amelyeken keresztül a kint lévő látogatók figyelhetik a benti előadásokat.
Otthon ad a színháznak, hangversenyeknek, zenei előadásoknak, klubboknak, különféle játékszobáknak, az éttermeknek és a bároknak. Az utóbbiak a nap 24 órájában állnak majd a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

A központot a Shanghai Xian Dai Architectural Design Group tervezte és a szerkezete 148.6 millió amerikai dollárba fog kerülni.

Wang Xiao'an, fő építész szerint: A központot azért tervezték, hogy kultúrákat olvasszon össze a csúcstechnológiával, a jelenlegi jövővel, Kínával és a világgal.

(news.xinhuanet.com)