2007. november 23., péntek

Royksopp - What Else Is There



Diploma project.
Fade out.

2007. november 7., szerda

Z machine

Amikor kislány voltam, sokat álmodoztam arról, hogy egy nagyon nagy ember feleségeként élem a napjaimat. Pár évvel később kiválasztottam erre a szerepre Teslát és láttam magam előtt a villámokat, amiket csak nekem készít. Ez az a kor volt, amikor a velem egyidős lányok szerelmesek voltak a posztereken pózoló fiúcsapatok leghelyesebb tagjaiba, majd később teherbe is estek a képektől elmondásuk szerint.
Amikor a villamosmérnöki pályáról végleg lemondtam az egyetemen, akkor már tudtam, hogy nem lesznek saját villámjaim. Szerintem újragondolom az egészet, már csak az a kérdés, hány évet menjek vissza.

The Armani/Ginza Tower - Tokyo

armaniginzatower.com

Hivatalosan tegnap, (japánban) 2007. november 6-án nyitott ki először Armani új divattornya Ginzában. Amit eddig 20 év alatt 32 helyről kellett összevadászni Tokióban az most mind megtalálható egy épületen belül, így a Giorgio Armani Boutique, Emporio Armani bolt, Armani/Casa, Armani étterem és bár, valamint a világon először az Armani gyógyfürdő és az egyedülálló fekete és arany inspirálta The Armani/Ginza Tower kollekciók (egyedi és limitált ruhadarabok, és Emporio Armani ruhadarabjai és kiegészítői is).

Az 56 méter magas,12 szintes, félelmetesen kifinomult és elegáns épület Doriana and Massimiliano Fuksas olasz építésziroda tervei szerint készült, nem először. Felhívnám a figyelmet a weboldalra, de különösképpen az alatta futó zenére. Reggel és alkonyat környékén.


2007. november 6., kedd

Columbus Circle - New York

This urban design study was commissioned by the Municipal Arts Society to develop a proposal to reinvent Columbus Circle as a great crossroads.

The design proposes removing the top layer of the circle, creating a gateway to the subway lines below. Like opening a pocket watch, the subterranean workings of New York are revealed, defined by lines of the subway navigating the underside of the city. A tourist information/ticketing center and cafe are integrated into the subway level and serve as a destination for visitors and residents. The outermost periphery, imagined as an extension of Central Park, is redefined by a circle of trees, roadways and landscaping.

2007. november 5., hétfő

LED-Teahouse of Kengo Kuma - Frankfurt

Kengo Kuma világhírű japán építész álmodta meg azt a fehér anyagból készült teaházat, amit egy gyerekugráló mintájára ventillátorok segítségével fújhatunk fel és ha felvette a teljes alakját, a fákhoz és a földhöz rögzíthetünk. Nem borul fel, viszont könnyen szétbontható és elszállítható hangulatos kis zug a laza pillanatokhoz. Hozzávetőlegesen húsz négyzetméternyi terület áll rendelkezésre a teázáshoz az előkészítő helységgel együtt, ahol elektromos tűzhelyen tudjuk melegíteni a vizet.

Amennyiben be tudunk szerezni egyet, teázhatunk a természetben, vagy éppen egy nagyvárosi háztetőn, az utóbbi esetben az elavult (nyilván ezért is) eltört antennákat nagyon ártatlan bűnbánó arccal kell az adás nélkül maradt lakóknak megmagyarázni. Technikailag bonyolultnak nem nevezném, ízlésesnek és hangulatosnak annál inkább. Jelenleg megtalálható a Museum für Angewandte Kunst parkjában, Frankfurtban.
Az építésszel pedig, ha szerencsénk van összefuthatunk Budapest belvárosában, mivel a kormányzati negyedünkre meghirdetett nemzetközi pályázat nyertes csapatának tagjaként látogatja hazánkat rendszeresen.