2007. november 5., hétfő

LED-Teahouse of Kengo Kuma - Frankfurt

Kengo Kuma világhírű japán építész álmodta meg azt a fehér anyagból készült teaházat, amit egy gyerekugráló mintájára ventillátorok segítségével fújhatunk fel és ha felvette a teljes alakját, a fákhoz és a földhöz rögzíthetünk. Nem borul fel, viszont könnyen szétbontható és elszállítható hangulatos kis zug a laza pillanatokhoz. Hozzávetőlegesen húsz négyzetméternyi terület áll rendelkezésre a teázáshoz az előkészítő helységgel együtt, ahol elektromos tűzhelyen tudjuk melegíteni a vizet.

Amennyiben be tudunk szerezni egyet, teázhatunk a természetben, vagy éppen egy nagyvárosi háztetőn, az utóbbi esetben az elavult (nyilván ezért is) eltört antennákat nagyon ártatlan bűnbánó arccal kell az adás nélkül maradt lakóknak megmagyarázni. Technikailag bonyolultnak nem nevezném, ízlésesnek és hangulatosnak annál inkább. Jelenleg megtalálható a Museum für Angewandte Kunst parkjában, Frankfurtban.
Az építésszel pedig, ha szerencsénk van összefuthatunk Budapest belvárosában, mivel a kormányzati negyedünkre meghirdetett nemzetközi pályázat nyertes csapatának tagjaként látogatja hazánkat rendszeresen.