2009. július 31., péntek

Johnson Wax Headquarters

"It's yours to take, to keep or break,
But please, before you start,
Be careful, it's my heart." (F.S. - Be Careful..)


1936
Frank Sinatra egyre híresebb. Frank Lloyd Wright oszlopa az előírt terhelés ötszörösét bírja, tervei engedélyt kapnak és megkezdik a Johnson Wax Headquarters építését.
A szesztilalmat már három éve visszavonták.


2009
Frank Sinatra arra kér, vigyázzak a szívére. Frank L. Wright lenyűgöz archívból, hiszen az a tartóoszlop ott tényleg 60 tonnát bírt.
Borból a tavalyi Balaton-felvidék, de most stílusosabb lenne egy harminckilences Pomerolból, mert egy pillanatra megállt a világ végre és azt hiszem, Wright hasonlót gondolhatott hetven évvel ezelőtt, a Johnson Wax ház átadásánál, vagy Sinatra, aki szintén abban az évben - életében először - megnősült.

Architecture! Frank Lloyd Wright - Johnson Wax Building(1/3)
Architecture! Frank Lloyd Wright - Johnson Wax Building(2/3)
Architecture! Frank Lloyd Wright - Johnson Wax Building(3/3)

2009. július 14., kedd

Back!?

Valamikor időnek neveztük el, hogy kövessük, rögzítsük a változásokat. Sven Väth arcon röhögte péntek éjjel ezt, majd megnyitotta a kapukat a Balaton mellett is. Ordító szélben, felvillanó csillagok után sikítóan arany napkeltében mosolyoghattunk a kapucniban és százezres napszemüvegekben táncoló, vízparti időutazókra nagyjából konstans hétfő hajnalig. Aztán Heartthrob és Richie Hawtin végül is megformázta a tökéletes zombikat és visszadobta szépen a Földre pakolni a csapatot. Balaton Sound 2009.

Mi egy tízest fiatalodtunk, évekre visszatekintve is a legjobb zenei fesztivált élhettük át, előtte azért lezártuk az első gigaprojektünket és emiatt a blogolástól távolabb hedonizálunk még pár napig/hétig, aztán összekapjuk magunkat a könyvjelzőzésben is.

Nevetni és élni jó. Tegyetek így addig is.