2008. június 24., kedd

AMC Cinema Pacific Place - Hong Kong

Kopott-, idegesítő tapintású bársony és az egyszerű vörös mindenhol. Lehetőleg minél sötétebben, hogy a piszok ne látszódjon. Minden bizonnyal így maradhat a legolcsóbb. Nekik.


Hong Kong mozijai közül viszont a James Law Cybertecture International és Broadway Theatre Co. Ltd. tervezte, AMC Cinema Pacific Place kitüntetett figyelmet érdemel.
Elrendezésileg semmi különleges nincs benne: egy egyszerű, U alakú folyosóról 6 nagyobb terem nyílik, ahol nagyjából 600 néző tud filmet nézni. Ez eddig rettenetes, szerencsére azért élünk-halunk az elit kényelemért, a luxusért és ezt vagy a finom minimál-, vagy a space age világában érezzük teljesnek, ezért az előtér/folyosó vonalvezetése és burkolatai, a LED dekorációk és a bőrfoteles termek eleganciája még a moziktól való viszolygásainkat is megtöri. Már csak a funkcióval szembeni ellenszenvet kell legyűrni, de ilyen helyen azért ez is menne, azt hiszem.


(retaildesigndiva.blogs.com)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A képek alapján borzasztó hely lehet. A ferde falaktól az ember dezorientáltnak érzi magát mintha csak túl sokat ivot volna, az egy idő után kételkedni kezd az egysensúlyérzékben. Az a sok fényes felület eltaszítja magától az ember kezét, az érintésnek nyoma marad. A hideg és érdes kő a maga rendíthetetlenségével biztonságérzetet nyújt, nekidőlhetek, ráülhetek, megfoghatom. De egy tisztára suvickolt fényes felület épp ellenkező hatás vált ki. Szűkíti a teret mert az emberek távolságot tartanak tőle. Mint amikor a kaktuszt kétszer akkora ívben kerüljük ki mint amire szükség van. És ez a kékség, mintha víz alatt lennénk. Gyönyörű hely. Valóban szép de nem szerethető. Nem csábít visszatérésre. Ez a mozi egy egyestés kaland.

PinkTsunamii írta...

Elsőre tényleg lehetne ilyen is, de nem tartom valószínűnek, hogy ott, azon a ponton állva nem figyeltek arra, hogy ezeket a hatásokat a fényekkel eltöröljék. Valószínűleg élőben ez sokkal kellemesebb érzéseket kelt, mint amit az anyagtulajdonságokra, színekre és felületekre bekövetkező pszichikai reakciók ökölszabályai mondanak.

Talán.

A mozik önmagukban egyébként sem érdemelnek többet, ide viszont magam miatt is elmennék.

Névtelen írta...

Talán a belső kialakítás valószerűtlensége átmeneként szolgál a valóság és a filmek között. Átjáró a valóság és képzelet határán.

Mi az ami többet érdemel?