2009. március 27., péntek

Roadworkers coffee break

A humorérzék. Nagyon fontos. Nem elfelejteni.
Zokogok.
(alltelleringet.com)

Flower

The Gatti Wool Mill

Gatti Wool Mill, Rome (1951)

Az egyik keresztem a gombafödémekkel együtt szakadt rám nagyon régen. A terhek alatti lelkesedést a folyamatos csalódás követte. Sikerhiány, szárazság, zéró motiváció miatt menekülni akartam, felejteni, lezárni az egészet, a feladás közeli állapotokból talpra állni. Három évembe került, mire megszabadultam tőle. Végül persze legyőztem. Tartószerkezetek Tervezésének hívták.
Pier Luigi Nervi ma délután ezért büntet annyira a fotóssal karöltve, aki a Gatti Wool Mill födémszerkezetét így örökítette meg, mert most nagyon sajnálom, hogy nem előbb találkoztam vele.

2009. március 25., szerda

Fifth Element szerelem

"E befutott. Ez illatban Gaultier és ipari higító elegye."

2009. március 24., kedd

Mechanical Fractals

Dark Roasted Blend blogja régóta a kedvenceim között szerepel, ennek ellenére a linklistámba még csak most került ki. Hanyagság volt részemről, mert az egyik legérdekesebb robot / steampunk / future / space age gyűjtőhelynek tartom évek óta. A fenti képek egy korábbi bejegyzésében találhatóak, több más fraktállal együtt.
Nagy-nagy köszönet Szivecske barátnőmnek ezért (is).

2009. március 23., hétfő

2009. március 20., péntek

Shaun O'Boyle: Bethlehem Steel

Kifinomultság, elegancia és elitizmus mentes, de akkor is elalélunk a steampunktól (és az atompunktól) és az az közeli elhagyatott romoktól, amik borzongással töltenek fel akár a történetük miatt, akár az állapotuk miatt, vagy az épp jó szögből irányzott shotok miatt.
Mindig is volt ezekben valami feszült vadromantika. Nekünk nagyon.

Shaun O'Boyle szemével:

Photographs by Shaun O'Boyle

2009. március 18., szerda

Biosphère Montréal

A nap végén bevackolsz a nyugalom lokális szigetére és csak a legfontosabbra szeretnél figyelni. Pihensz a magad sajátos módján: kizárólag agyban dolgozol. Örökké tartó, feladhatatlan csatáid vannak a fizikával. (És a lányos zavaraiddal, csak az megy kifelé is rendesen.) Fél füllel - szemmel - meg egy tized aggyal figyeled az acéltornyok bontását a televízióban, majd rátalálsz egy könyvre. (Hiba.) Épp melletted fekszik. (Hiba.) Épp a számodra annyira vonzó világról. (Sakk.) Érintés után az első vágás a benzolgyűrűnél ér, a második a fullerénnél. Úgy roncsol az emlék, mint egy régi, heves szerelem. Az is. Próbálsz lány maradni, de azért forog a háttérben a matematika, technológia, acélszerkezet, karbon váz, kémia, fullerén, mikromodell, önhordó gömbök, az emberiség megmentése, nyugalom, védelem és letisztultan emelkedik ki az egészből Buckminster Fuller és az ő dóm világa.
Olyan, mint egy születés. Megnyugtató kicsi csoda.


+pubs.asce.org

2009. március 15., vasárnap

Devil's Water


Nem tudok megszólalni.
Köszönöm Elit Alice!

2009. március 5., csütörtök

2009. március 2., hétfő

Visual

A három napnyi migrénhez kevert gyógyszertúladagolást követő első munkanap.
Frank O. Gehry:
The Walt Disney Concert Hall